SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
ÖIK står bakom en ren idrott

Svensk idrott (RF) Vision och Syfte

Svensk Antidopings vision är en idrott fri från doping.

All idrott bygger på rent spel. Rent spel som betyder att den som vinner kan glädja sig över en schysst seger, att förloraren kan känna sig trygg i att ha förlorat i ärlig kamp och att åskådaren kan njuta av idrottsprestationen, förvissad om att resultatet inte är en följd av förbjudna medel och metoder.   

Svensk Antidoping ska försvara alla idrottsutövares och publikens självklara rätt att delta i, tävla i och uppleva en idrott fri från doping. För att nå målet förs kampen mot doping med olika medel på alla nivåer inom idrotten. Det kräver aktiva insatser från SF, DF, SISU och idrottsföreningar.

 

Läs mer om hur arbetet för en ren idrott bedrivs och vad du kan göra för att hjälpa till.

 

Riksidrottsförbundet är Sveriges Nationella Antidopingorganisation och det operativa arbetet bedrivs under namnet Svensk Antidoping. Arbetet leds och koordineras av Dopingkommissionen, som väljs av RF-stämman och är operativt oberoende andra organ inom RF. 

 
Våra sponsorer