SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Bli medlem i Östersunds Ishockeyklubb
BLI MEDLEM
Välkommen till ÖIK interna hemsida!

Denna hemsida används i första hand till att sprida information inom Östersunds ishockeyklubb riktad till medlemmar, anhöriga, spelare och ledare.

 

Ordföranden, Östersunds IK

E-post: ordforande@ostersundik.com

 

 

Du är även välkommen att besöka vår offentliga hemsida ostersundik.com

IDROTTEN KAN VARA EN SUPERKRAFT
2022-04-26 08:16
Föreläsning med Peter Rung
Östersund IK stöttar Club Support initiativ till Föreläsning med Peter Rung:
4 maj kl. 18.30 - 20.00
 
Länk till inbjudan med anmälan:
 
För några år stöttade även Östersund IK arrangemanget där Patrik Sjöberg
berättade sin historia gällande sexuella övergrepp.  Östersund IK vill
uppmärksamma och stötta arrangemang som uppmärksammar barn och
ungdomars utsatthet.  Östersund IK införde för några år sedan registerkontroll
på alla ledare som jobbar i föreningen.
ÖIK J20 Elit
Första matchen i Slutspelsserien
2022-02-15 22:26, ÖIK J20 Elit

På lördag, den 19/2 spelas första matchen i J20 Region Norr Slutspelsserien och matchen spelas mot Boden.

 

På grund av att Östersund Arena är uppbokad av Alexander Edler cup kommer hemmamatchen spelas borta i Röjsmohallen, Järpen. Matchstart är kl. 15.00.

 

I Röjsmohallen finns inte Svenskhockey.tv ännu (kommer i mars), men de har en annan streaming lösning som är uppsatt för vår match.

 

De som vill se matchen, men som inte kan komma och heja på plats, kan köpa matchen för endast 45:-. Beställ matchen på följande länk.

 

Övriga spelschemat finns på stats.swehockey.se och här på hemsidan.

Sportlotten
2022-02-01 10:49

Hej alla Öikare !

 

Så var det återigen dags för spelare, ledare och föräldrar att göra en insats för föreningen. Ni gör redan många insatser och många lägger ner väldigt mycket tid för att våra barn och ungdomar ska få de bästa förutsättningarna att spela och få en meningsfull fritid. Under denna säsongen kommer vi att sälja ÖIK´s egna sportlott. På lotten kan man självklart vinna pengar och priser, men man får också bra erbjudanden hos fyra av våra sponsorer: Intersport, Ica Kvantum, Arenarestaurangen och Cloud SPA (Hotell Östersund). Lagledarna för alla lag kommer få separat information och lotter av kansliet. Varje spelare kommer att sälja 20 lotter, varje familj behöver dock sälja max 30 lotter, dvs har man fler än ett barn i föreningen så är det 30 lotter totalt. Detta gäller för samtliga lag i Föreningen från U9 till A-lag inklusive Sponsorlag och Veteraner.

 

Varje person säljer sina lotter och behåller pengarna, därefter skickas en faktura på hela försäljningssumman till varje person via Sportadmin. Fakturan har betalningsdatum sista mars, så man har två månader på sig att sälja lotterna.

 

Bakgrunden till att vi beslutat oss för att göra detta är att det under säsongen blivit stora intäktsbortfall med anledning av restriktioner kopplade till Covid-19. Vi har så här långt ställt in två cuper och har ett stort bortfall i publikintäkter på A-lagets hemmamatcher sedan de nya restriktionerna kom ut. Till skillnad från ifjol har J18-lagen och J20 kunnat genomföra sina säsonger vilket medfört högre kostnader än förra året då en stor del ställdes in. . 

 

För säsongen 20/21 fick föreningen ekonomiskt stöd för delar av bortfallet, då hade vi också slimmat våra utgifter på ett annat sätt än under detta år. Därför är det viktigt att inte bara sitta och vänta utan att agera i tid. Vi vet inte ännu hur stora stöd som kommer tilldelas under detta år. Föreningens ekonomi är just nu god och vi ser gärna att den fortsätter se ut så framöver.

 

Tack för det fantastiska arbete ni gör för föreningen och hoppas det kommer gå bra med lottförsäljningen.

 

Har du frågor eller funderingar kring detta så hör du av sig till oss på 

styrelse@ostersundik.com

Riktlinjer från J/H och RF vid bekräftad coronasmitta
2022-01-19 11:40

Hej,

 

Vi befinner nu oss i en period där det är mycket smitta i sammhället och således får vi fall även inom vår verksamhet. Här kommer en sammanställning från J/H och RF med riktlinjer om hur vi skall tänka och agera.

 

J/Hs riktlinjer:

  • Om 1 eller 3 spelare testas positivt för Covid-19. Ska den spelaren/spelarna vara hemma i karantän i minst 7 dagar. Övriga i laget ska vara observanta på symptom och vid misstanke om smitta testa sig innan man kommer till träning eller match. Laget kan träna och spela som planerat. Ledare för laget skall vara observanta på om fler spelare visar symptom och vid misstanke skicka hem spelare.
    Inför match skall man informera motståndarlaget om att smitta finns i laget men att spelarna som kommer till match alla är symptomfria. Motståndarlaget kan ta beslut om att man inte kommer/vill spela matchen. Det är OK och då måste ett nytt speldatum hittas, blir ingen WO. Om motståndarlaget ger OK till match är det bara att spela.

  • Beroende på storleken i matchtruppen/laget så kan ni utgå ifrån att har man 4 till 6 spelare i ett lag med bekräftad smitta. Då ska laget pausa all verksamhet i 7 dagar. Inga matcher under karantänperioden. Friska spelare kan träna ute.

RFs riktlinjer, utöver Folkhälsomyndighetens riktlinjer gäller:

  • Informera laget/gruppen om att ni fått bekräftad smitta.
  • Om man varit i nära kontakt med någon i föreningen, som är sjuk i covid-19, och får symtom ska man testa sig och stanna hemma i väntan på provsvar samt gå in på webbplatsen 1177.se för ytterligare information.
  • Uppmana övriga i laget/gruppen att, även om de inte har några symptom, tänka på att man kan vara smittad och vara extra uppmärksam på symtom under hela inkubationstiden (2-14 dagar, vanligast inom 7 dagar).
  • Genomför en extra noggrann städning av de ytor, toaletter, redskap med mera som föreningen (laget/gruppen) använder och vistas i.
  • Följ de regionala rekommendationerna och håll dig informerad via webbplatsen 1177.se.

Om du har frågor kring vad som gäller för din specifika idrott, kontakta ditt specialidrottsförbund

 

Med vänlig hälsning,

Fredrik Blix

God jul alla Öikare
2021-12-23 21:41

Till att börja med så vill vi rikta ett stort tack till alla ledare, spelare, funktionärer och personal som på ett föredömligt sätt fått verksamheten att rulla på som innan pandemin slog till. 

 

Kollar vi på de saker som vi har jobbat mest intensivt med under denna säsong så ser vi att det har gett en god effekt. Publik har hittat tillbaka till våra matcher vilket såklart är viktigt för intresset kring hockeyn i länet och framförallt för våra barn och unga, men också för föreningens ekonomi. 

Rekryteringen av nya barn in i verksamheten och Jämtkraft hockeyskola har varit lyckat. Vi ser nu att de yngsta ålders kullarna är dubbelt så många jämfört med de tre senaste säsongerna, det är en trend som vi såklart vill bibehålla och jobba vidare med.

 

Föreningen kommer även under denna säsong att genomföra en föreningsinsatts för att bibehålla och säkerställa det ekonomiska läget föreningen har idag. Detta är såklart extra viktigt om de nya restriktionerna blir långvariga. Tappet i framförallt publikintäkter och uteblivna cuper kommer då slå hårt mot oss och vi kommer naturligtvis även kolla på kostnadssidan. 

 

Under förra året genomförde vi en livesändning från med styrelse och personal, dels för att gå igenom läget och dels för att besvara alla frågor som medlemmarna hade. Vår tanke är att göra samma sak under detta år.

 

Vi önskar er en God jul!

 

/Styrelsen Östersunds Ishockeyklubb

BLI MEDLEM
Anmälan till Sommarhockeycamp
Ladda ner medlemsappen
Nyheter från våra lag
Jämtkraft Hockeyskola, 24/04 20:59 
Jämtkraft Hockeyskola, 20/04 16:38 
ÖIK 10, 22/03 22:14 
Jämtkraft Hockeyskola, 17/03 20:18 
ÖIK 10, 17/03 19:32 
 
Våra sponsorer