SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Bli medlem i Östersunds Ishockeyklubb
BLI MEDLEM
Välkommen till ÖIK interna hemsida!

Denna hemsida används i första hand till att sprida information inom Östersunds ishockeyklubb riktad till medlemmar, anhöriga, spelare och ledare.

 

Ordföranden, Östersunds IK

E-post: ordforande@ostersundik.com

 

 

Du är även välkommen att besöka vår offentliga hemsida ostersundik.com

Riktlinjer från J/H och RF vid bekräftad coronasmitta
2022-01-19 11:40

Hej,

 

Vi befinner nu oss i en period där det är mycket smitta i sammhället och således får vi fall även inom vår verksamhet. Här kommer en sammanställning från J/H och RF med riktlinjer om hur vi skall tänka och agera.

 

J/Hs riktlinjer:

 • Om 1 eller 3 spelare testas positivt för Covid-19. Ska den spelaren/spelarna vara hemma i karantän i minst 7 dagar. Övriga i laget ska vara observanta på symptom och vid misstanke om smitta testa sig innan man kommer till träning eller match. Laget kan träna och spela som planerat. Ledare för laget skall vara observanta på om fler spelare visar symptom och vid misstanke skicka hem spelare.
  Inför match skall man informera motståndarlaget om att smitta finns i laget men att spelarna som kommer till match alla är symptomfria. Motståndarlaget kan ta beslut om att man inte kommer/vill spela matchen. Det är OK och då måste ett nytt speldatum hittas, blir ingen WO. Om motståndarlaget ger OK till match är det bara att spela.

 • Beroende på storleken i matchtruppen/laget så kan ni utgå ifrån att har man 4 till 6 spelare i ett lag med bekräftad smitta. Då ska laget pausa all verksamhet i 7 dagar. Inga matcher under karantänperioden. Friska spelare kan träna ute.

RFs riktlinjer, utöver Folkhälsomyndighetens riktlinjer gäller:

 • Informera laget/gruppen om att ni fått bekräftad smitta.
 • Om man varit i nära kontakt med någon i föreningen, som är sjuk i covid-19, och får symtom ska man testa sig och stanna hemma i väntan på provsvar samt gå in på webbplatsen 1177.se för ytterligare information.
 • Uppmana övriga i laget/gruppen att, även om de inte har några symptom, tänka på att man kan vara smittad och vara extra uppmärksam på symtom under hela inkubationstiden (2-14 dagar, vanligast inom 7 dagar).
 • Genomför en extra noggrann städning av de ytor, toaletter, redskap med mera som föreningen (laget/gruppen) använder och vistas i.
 • Följ de regionala rekommendationerna och håll dig informerad via webbplatsen 1177.se.

Om du har frågor kring vad som gäller för din specifika idrott, kontakta ditt specialidrottsförbund

 

Med vänlig hälsning,

Fredrik Blix

God jul alla Öikare
2021-12-23 21:41

Till att börja med så vill vi rikta ett stort tack till alla ledare, spelare, funktionärer och personal som på ett föredömligt sätt fått verksamheten att rulla på som innan pandemin slog till. 

 

Kollar vi på de saker som vi har jobbat mest intensivt med under denna säsong så ser vi att det har gett en god effekt. Publik har hittat tillbaka till våra matcher vilket såklart är viktigt för intresset kring hockeyn i länet och framförallt för våra barn och unga, men också för föreningens ekonomi. 

Rekryteringen av nya barn in i verksamheten och Jämtkraft hockeyskola har varit lyckat. Vi ser nu att de yngsta ålders kullarna är dubbelt så många jämfört med de tre senaste säsongerna, det är en trend som vi såklart vill bibehålla och jobba vidare med.

 

Föreningen kommer även under denna säsong att genomföra en föreningsinsatts för att bibehålla och säkerställa det ekonomiska läget föreningen har idag. Detta är såklart extra viktigt om de nya restriktionerna blir långvariga. Tappet i framförallt publikintäkter och uteblivna cuper kommer då slå hårt mot oss och vi kommer naturligtvis även kolla på kostnadssidan. 

 

Under förra året genomförde vi en livesändning från med styrelse och personal, dels för att gå igenom läget och dels för att besvara alla frågor som medlemmarna hade. Vår tanke är att göra samma sak under detta år.

 

Vi önskar er en God jul!

 

/Styrelsen Östersunds Ishockeyklubb

SIF:s första tolkning av restriktionerna för ishockeyn, december 2021
2021-12-22 19:09
Idag har Sif kommit med förtydligande kring nya restriktioner och vad som gäller för oss inom hockeyn.
 
Längre ner kan ni läsa vad som gäller. Ni som har cuper bokade, informera föräldrar och ledare att det kommer ställas in, avboka bussar och hotell etc.
Nu öppnar anmälan till Sommarhockeycampen för medlemmar
2021-12-19 21:49

Nu öppnar vi upp anmälan för 2022 Sommarhockeycamp för alla medlemmar födda 2008 - 2016.

 

Dessutom startar vi med ett "early-bird" erbjudande till alla som anmäler sig före den 31/12. Early-bird rabatten är på 495:- för de som anmäler sig till Sommarhockeycampen eller Goalie camp och 350:- för de som anmäler sig till Minihockeycampen.

 

Minihockeycampen

27 - 30/7, 2022 och riktar sig till spelare födda 2013 - 2016.

Information om Minihockeycampen

 

Sommarhockeycampen

31/7 - 3/8 2022 För spelare födda 2010-2012. 

4/8 - 7/8 2022 För  spelare födda 2008-2009.    

Information om Sommarhockeycampen

 

Goalie camp

31/7 - 3/8 2022 För spelare födda 2010-2012. 

4/8 - 7/8 2022 För  spelare födda 2008-2009.    

Information om Goalie camp

 

 

ANMÄL DIG HÄR

 

Perfekt julklapp! Kommer garanterat innehålla mycket skoj och skratt!

 

Grupperna står som "ej öppna" för att ni inte loggat in ännu. När ni loggat in med den mailadress som ni är registrerad med i SportAdmin kommer den grupp/er som du tillhör att vara öppna.

Påminnelse om förhållningsregler i Östersund Arena
2021-09-29 13:41

Kul att alla är igång med hockeyn och extra roligt att vi får nyttja de fantastiska faciliteteter som Östersund Arena erbjuder fullt ut. För att underlätta för vaktmästare och övrig personal på arenan så kommer här några punkter att påminna sig själv och sitt lag om.

 

 • Respekt för varandra, Utrustningen och faciliteterna.
 • Man ser till att hålla sina tider. När isen ska spolas så är allt hopplockat och vi hjälper vaktmästaren med målen.
 • INGEN beträder isen när ismaskinen är kvar på planen. Man väntar tills han stängt portarna.
 • Bollar och spel med boll får vi göra utomhus. Spel med klubbor och puck/boll görs utomhus eller på isen. Inte i omklädningsrummen.
 • Skridskoskydd gäller för alla till och från omklädningsrum.

 

 

De allra flesta sköter allt väldigt bra men vi måste hjälpas åt att påminna eller säga till både barn och vuxna som inte följer dessa regler

BLI MEDLEM
Anmälan till Sommarhockeycamp
Ladda ner medlemsappen
Nyheter från våra lag
Jämtkraft Hockeyskola, 27/12 09:07 
Jämtkraft Hockeyskola, 09/11 21:00 
Jämtkraft Hockeyskola, 09/11 10:33 
Jämtkraft Hockeyskola, 03/11 13:16 
 
Våra sponsorer