SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Välkommen till ÖIK 10!
Lagfoto säsongen 2022/2023

 

 

Är du nyfiken på vårt lag, eller har du frågor och funderingar? Tveka inte att kontakta oss! 

Föräldrainsatser 23/24, U14
2023-09-14 15:31
Nu jä... stöttar vi A-laget!!

Hej 

 

Nu är det dags att ta fram kalendern igen och denna gång för att planera in våra föräldrainsatser vid A-lagsmatcherna. 

 

Tips! Om det är så att ni ser att det datum ni är tilldelade inte passar - skriv ut det i vår messenger tråd ÖIK10 och föreslå ett av de andra datumen ni däremot kan - då kanske det är någon annan som ser att de gärna byter.

 

Info från föreningen gällande detta:

Vid förhinder kan föräldrarna välja att köpa sig fri, men det är förälderns ansvar tills friköpet är
genomfört.


Friköp från arbetspass i samband med A-lagsmatch
Om en förälder inte vill eller kan hjälpa till i samband med A-lagsmatch kan hen ”köpa sig fri”:
 Friköp måste göras senast 24h timmar innan matchstart men gärna så fort ni vet.
 Friköp från en A-lagsmatch kostar 500kr
 Det är först efter betalning av friköp är genomförd som man är fri från ansvar för sin
arbetsuppgift.


Friköp görs genom att kontakta Emma Elfvendahl i Arenarestaurangen, 070-3029363
emma@arenarestaurangen.com


Pengarna för friköpet är till för att Emma och föreningen ska kunna ta in extra personal, ungdomar
som vill tjäna en extra slant, för den arbetsuppgift som den som köper sig fri skulle ha genomfört.

 

Har ni några funderingar så hojtar ni till.

 

Hälsningar från lagledare

Inför säsongen 2023/2024
2023-09-12 10:13

Hej alla spelare och föräldrar!

 

Nu har vi säsongen 2023/2024 framför oss och vi hoppas att ni alla ser fram emot det lika mycket som vi ledare.

Vi välkomnar nya spelare till truppen – Wiljam Speijer, Oscar Jonsson, Neo Engvist, Melker Flemström, Arvid Mattsson och Erik Ingholt.

Hjärtligt VÄLKOMNA till oss i ÖIK-10!  

 

Årets ledarstab har vi Tomas Engström Short, Pierre Seger, Mikael Landfors, Roger Nordin, Peter Jonsson och Patrik Beiersen. Till deras hjälp runt material, träningar och matcher har dom Thomas Jarnehill, Jens Olsson och Markus Eriksson. 

 

Bakom pennan har vi Cristin Seger lagledare tillsammans med Patrick Stolth cupgeneral. Som sekretariatsansvarig har vi även i år äran att ha Susanne Fastesson Carlsson. Patrick Stolth är cupgeneral och Sandra Öhnstedt är assisterande och är ansvariga för vår hemma cup.

 

Boka redan nu in trettonhelgen Scandic Cup ÖIK 5-7 januari 2023. 

Där får vi en fantastisk hockeyhelg tillsammans! I skrivande stund är det redan 12 lag anmälda, klicka på länken så hittar ni mer info om Scandic Cup U14

 

Föräldramöte

Vi kommer att kalla till föräldramöte, återkommer med dag, tid och plats.

 

Årets serie

Jämtland/Härjedalen-Medelpad drar i gång i mitten av oktober. Vi kommer ställa upp med två lag till årets serie, vi tänker att vi går igenom mer om seriespelet på föräldramötet. Värt att nämna är också att det finns ett snedsträckslag Järpen/Östersund anmält till vår serie där vi har fått frågan om att hjälpa med spelare under säsongen. De har eventuellt ett behov att låna utespelare främst, mer info på föräldramötet om det. 

 

Kick-off, träningshelg i Järpen 23-24 september.

Separat information skickas ut i Messenger för den helgen.

 

Första borta cupen blir Marklunds Cup 2023 i Brunflo den 30 september till 1 oktober. 

 

Vi kommer i anslutning till isträningar köra fysträning och vi vill redan nu säga att fysträningarna är lika viktiga som isträningarna, så vi ser gärna att alla är med på dem i den största mån som går. Där kommer spelarna bl a bygga upp styrka, snabbhet, rörlighet och inte minst så är det skadeförebyggande. Så prata gärna redan nu med era spelare om att det är viktigt att vara med på fysträningarna och göra så gott man kan, utifrån sin egen förmåga. 

 

Tiden går och spelarna blir äldre, det gör att vi sysslar med ungdomsidrott. Vad innebär det? Egentligen inte så jättemycket, men vi kommer att ha ett spelarmöte där vi går igenom lite tankar inför säsongen. Bland annat så ingår det som skrevs innan om att vara med på fysen, vi kommer att samlas 60 min innan isträning (om längre fys ingår, så blir det ännu tidigare). Vi vill att spelarna ska ha möjlighet att värma upp, "surra med varandra" och hinna byta om och själva ansvara för att vara klara senast 10 minuter innan träning. För då blir det teori/genomgång av tränarna/ledarna. Det som också kan vara bra att veta är att vi kommer att försöka få in lite mer inslag av mental träning, inte minst för att spelarna är på väg in i en utvecklingsfas i livet där mycket händer både fysiskt och hormonellt och vi tror på att bygga starka individer/spelare både fysiskt och psykiskt. Det är främjande för prestation, laganda och kamratskap också. Har vi möjlighet, så kommer vi att försöka få in en extern som kan hjälpa oss litegrann med detta. Har ni bra tips på namn, så säg gärna till! 

 

Föräldrainsatser

Vi har fått datum för A-lagsmatcherna som vi bemannar med 10 personer per tillfälle, det är 6/10, 3/11, 26/11och 29/12. Vi skickar ut fördelningen i ett separat utskick.

  

Hälsningar från ledarteamet!

Lagledare sökes!
2023-03-30 23:35

Hej hej!

 

Här kommer en påminnelse om att lagledare sökes till ÖIK-10, känner du dig träffad? Det bästa är att komma in nu när nästa säsongsplanering inför 2023/2024 ska göras, då får man vara med från början. Laget behöver minst en, men alltid enklare om man är fler som delar på sysslorna.

 

Vid intresse, hör av dig till mig! Kan vara svår att nå per telefon just nu, men skicka i så fall ett SMS till 070-260 71 08 eller ett mail till: maria.kumpula@gmail.com. Så svarar jag på frågor där, eller ringer upp så fort som möjligt! 

 

Ha det bra!

 

/ Maria Kumpula

VÄLKOMNA till ÖIK-10!
2023-03-24 21:54

Vi i ÖIK-10 tycker att det är roligt att fler spelare och föräldrar vill komma och hänga med oss och lira hockey! Vi vill därför hälsa Erik, Oscar, Wiljam, Arvid och Neo välkomna till vårt lag. Även Theo som är inne och provtränar med oss. 

 

Hoppas att ni alla kommer att trivas med oss! 

En vecka till Cup...
2023-03-24 20:49

Hej alla ni som ska på Cup nästa helg!

 

En vecka kvar till Ankarcupen! :-)

Nu drar vi till Hofors och spelar matcher mot lag såsom Leksands IF, Strömsbro IF, Kovlands IF, Sundsvall Hockey och Vallentuna.

 

Matcherna spelas 2 x20 effektiv speltid. Två lag hoppade av med rätt kort varsel, en av platserna kunde de fylla men en förblev vakant. Så idag fick vi reda på att spelschemat därför kommer att göras om och bli en enkelserie istället. Dock så har de sagt att vi inte har matcher på fredag ändå. Så det som är på Cuponline just nu kommer alltså att ändras.

 

Matcherna spelas i Hofors Ishall

Vi kommer att få ett eget omklädningsrum som vi huserar i under hela cupen. Vägbeskrivning i Google Maps Vi har vårt omklädningsrum hela helgen, så det går det bra att ha kvar sina saker där tills det är dags för hemfärd.

 

Samling i Hofors 18.00 på fredag 31 mars. Första matchen är kl.20.00.

Vi samlas vid ishallen i Hofors för avlastning av hockeygrejerna och middag. Sen blir det matchförberedelser för spelare och tränare, vi föräldrar tar oss till skolan för logiförberedelser. Matcherna kommer spelas i en enkelserien och de är inlagda i vår kalender i SportAdmin, för mer info om matcher och om cupen besök Ankarcupen U13

 

Logi och mat

Laget kommer att bo i klassrum på skola belägen ca 200-300 meter från ishallen. Ta därför med:

 • Madrass
 • Täcke/sovsäck
 • Kudde
 • Sängkläder

 

Hör av Er till Maria Kumpula om spelaren bor någon annanstans än med laget (en eller båda nätterna), så har vi koll på det. 

Frukost i skolmatsalen, mellanmål i omklädningsrummet, kvällsmål i klassrummet och de andra måltiderna serveras i en teorisal på ishallen i portionsförpackningar.


(Det finns även servering som säljer gulaschsoppa, hamburgare, korv, kaffe och fikabröd.)

 

Se till att era spelare har extra energi att äta emellan måltiderna om ni tror att de behöver det. Om ni föräldrar inte kommer att finnas på plats själva och spelaren behöver hjälp med inköp, så kan det mesta lösas med Swish till lagledare eller tränare. 

 

Packa med

 • Båda matchställen
 • Madrass, täck/sovsäck, kudde och sängkläder
 • Hockeyutrustning + klubba (gärna även en extra klubba)
 • Skridskor och skydd
 • Tejp för benskydd och klubba
 • Matchtröjor och damasker
 • Skor som kan användas vid promenad och uppvärmning utomhus.
 • Värmedress/kläder för kallare grader
 • Underställ, mer än ett rekommenderas.
 • Bra med flera par strumpor, för att minska risken för skavsår.
 • Handduk och duschartiklar
 • Tofflor att ha inne.
 • Kläder för ombyte (kalsonger, strumpor, t-shirt, byxor, tröja)
 • Varm tröja
 • Laddare till mobilen, hörlurar till mobil/padda.
 • Hygienartiklar (tandborste och tandkräm, duschkräm osv)
 • Plåster, skavsårsplåster
 • Gällande extra energi/mellanmål, se i textstycket ovanför denna packlista. 

 

Förhållningsriktlinjer

 • Under vissa tider kommer mobilförbud att gälla. Om man behöver nå sina föräldrar eller tvärtom, så kommer det finnas möjlighet till det. Det går alltid bra att ringa någon av ledarna. Spelarna kommer givetvis att kunna ringa och säga god natt om de vill det.
 • Det kommer att vara förbud mot godis, sockriga sportdrycker och annat sött under helgen. (Ok med Vitamin Well eller liknande och Protein Bars)
 • Sömnen är viktig för återhämtningen och för att orka. Ledarna kommer därför att bestämma när lyset släcks för natten.
 • Vi är respektfulla, och bra lagkamrater i med- och motgång.

 

Transport till och från Hofors

Vi har inte bokat någon stor buss för spelarna. Men om någon av spelarna inte har skjuts, hör av er till Maria Kumpula, så försöker vi givetvis lösa det. 

 

 

Dag Tid Händelse
Fredag 18.00 Samling
  18.00 Middag i Teorisalen på ishallen
  20.00 Match mot Kovland
  ca 21.30 Kvällsfika i klassrummet
    GODNATT!
Lördag Meddelas på plats Frukost i skolmatsalen
  11.00 Lunch i Teorisalen på ishallen
  13.00 Match mot Vallentuna
  14.00 - 15.00 Mellanmål i omklädningsrummet
  15.30 Match mot Leksand Vit
  17.00 Middag i Teorisalen på ishallen
  19.15 Match mot Strömsbro
  ca 21.00 Kvällsfika i klassrummet
    GODNATT!
Söndag Meddelas på plats Frukost i skolmatsalen
  10.30 Match mot Sundsvall
  12.00  Lunch i Teorisalen på ishallen
  14.00 - 15.00 Mellanmål
  16.45 Match mot Leksand Blå
    HEMFÄRD! Kör försiktigt!

Övriga tider (såsom samlingstider) kommuniceras under helgen.

 

Det här ser vi framemot!

 

// Ledarna

 

(Frågor på innehållet? Hör av er till Maria Kumpula som sitter bakom tangentbordet)

 
Våra sponsorer