SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Nu är vi igång igen!
2022-08-10 10:20

Hej alla spelare och föräldrar!

 

Nu har vi tjuvstartat säsongen 2022/2023 och vi ledare har haft vårt uppstartsmöte, det känns som att energin är på topp! Vi ser verkligen alla framemot denna säsong och det var SÅ KUL att få träffa en del av spelarna igen! Dessutom har vi två nya spelare på is nu, det är Hugo Bäckman och Oscar Eriksson, Hjärtligt VÄLKOMNA till oss i ÖIK-10! Sen vill vi även önska Carl och Mathias med familj LYCKA TILL med sin nya vardag i Sthlm och Carl med sitt nya lag, vi hoppas vi ses snart igen! :-) Du/ni är alltid välkomna tillbaka! 

 

Ledarstaben är i mångt och mycket densamma, men några nyheter har vi. Förutom att vi har en ny materialare på G, så har även den stora glädjen att meddela att Jessica Dillner (Lucas mamma) klivit in, för att stötta upp och tillsammans med Lennart ansvara för att få till bra fysträningar denna säsong. Vi återkommer med mer info om hur och när. Det som vi dock vet är att vi kommer att försöka ha dessa i anslutning till isträningar och vi vill redan nu säga att fysträningarna är lika viktiga som isträningarna, så vi ser gärna att alla är med på dem i den största mån som går. Där kommer spelarna bl a bygga upp styrka, snabbhet, rörlighet och inte minst så är det skadeförebyggande. Så prata gärna redan nu med era spelare om att det är viktigt att vara med på fysträningarna och göra så gott man kan, utifrån sin egen förmåga. 

 

Vi har även en ny sekretariatsansvarig i Susanne Fastesson Carlsson, Vidars mamma. Hur bra är inte det? Sandra har vi inte släppt, men hon och Patrick har lovat att vara ansvariga för vår hemmacup även denna säsong. TJOHO! Säger vi :-) Så boka redan nu in 27-29 januari 2023 (vi som kan, får nog ta ledigt fredagen också), för en RIKTIGT rolig hockeyhelg tillsammans! I skrivande stund är det redan 4 lag anmälda, klicka på länken så hittar ni mer info om Markus Åkerblom Cup. 

 

Tiden går och spelarna blir äldre, det gör att vi från och med i år inte längre sysslar med barnidrott, utan faktiskt med ungdomsidrott. Vad innebär det? Egentligen inte så jättemycket, men vi kommer att ha ett spelarmöte där vi går igenom lite tankar inför säsongen. Bland annat så ingår det som skrevs innan om att vara med på fysen, vi kommer att samlas 45 min innan isträning (om längre fys ingår, så blir det ännu tidigare). Vi vill att spelarna ska ha möjlighet att värma upp, "surra med varandra" och hinna byta om och själva ansvara för att vara klara senast 10 minuter innan träning. För då blir det teori/genomgång av tränarna/ledarna. Det som också kan vara bra att veta är att vi kommer att försöka få in lite mer inslag av mental träning, inte minst för att spelarna är på väg in i en utvecklingsfas i livet där mycket händer både fysiskt och hormonellt och vi tror på att bygga starka individer/spelare både fysiskt och psykiskt. Det är främjande för prestation, laganda och kamratskap också. Har vi möjlighet, så kommer vi att försöka få in en extern som kan hjälpa oss litegrann med detta. Har ni bra tips på namn, så säg gärna till! 

 

Första bortacupen blir IFK Ore Cup U13 i Furudal 30 september till 2 oktober. 

Vi har lämnat in en verksamhetsplan och budget till ÖIK och vi ser om vi "får loss" så pass mycket så att vi kan ta en stor buss dit. Vi återkommer om det när vi vet mer! Spelare och ledare bor och äter på Hockeyborgen i Furudal. Mer info om cupen hittar ni här. Vi kommer att möta lag som IFK Ore, Helsingborg, Saltsjöbaden och Lidingö Vikings. Kallelsen kommer ut idag och besvaras senast 28 augusti, skriv gärna även en kommentar om ni redan nu vet att Er spelare behöver skjuts (om det inte blir buss). 

 

Vi fick tipset från våra nya föräldrar i gruppen som var där förra året, att föräldrarna då bodde på Furudals Bruk som ligger 3-4km från ishallen. Där kan man bo i egna rum, men ändå ha tillgång till gemensamhetsytor och ett kök där man kan laga mat tillsammans, eller bara umgås. Så ska ni redan nu boka något, så kan ni ju kolla upp det! Säg gärna att ni tillhör ÖIK-10, så kan vi se om de kan placera oss i rum nära varandra. Vi återkommer annars så snart som möjligt om vi får mer info eller tips kring anhörigboende, frågan är ställd till cuparrangören. Det finns i alla fall även campingstugor om man föredrar det. 

 

Föräldramöte 31 augusti 18.15 i Östersunds Arena (återkommer om lokal)

Det är träning den 31 augusti 17.45 för ÖIK-10, så vi passar på att ha ett föräldramöte där vi pratar om den kommande säsongen. Lokal och dagordning uppdateras i kalendern.

 

Kick-off med laget, prel 24 och/eller 25 september.

Vi har flera krokar ute kring en plats att ha kick-off på med laget. Så vi återkommer kring det. Men ni kan räkna med att detta sker helgen innan cupen, om vi får allt att "klaffa". 

 

Kommer ut en enkät om frågor inför säsongen

Vi vill ha spelarnas och föräldrarnas perspektiv in i verksamhetsplaneringen, så vi kommer att skicka ut en enkät med frågor kring kommande säsong. Vi är tacksamma om så många av Er som möjligt vill ge oss kloka inputs! 

 

Föräldrainsatser

Vi har inte fått någon information gällande föräldrainsatser denna säsong, men vi återkommer så fort vi vet något mer om det.

 

Det var nog allt för denna gång...

Vi ser framemot en KANONsäsong med ÖIK-10 och även spännande att vi nu är en del av en Allsvensk klubb! Heja Kjella och A-laget som tagit oss ut på det äventyret! 

 

Hälsningar från ett laddat ledarteam! :-)

 

(Frågor på innehållet? Hör av er till Maria Kumpula som sitter bakom tangentbordet)


Nyhetsarkiv
CCM utprovning 3/5 2024-04-28 22:45
Föräldrainsatser vt-242024-01-10 17:39
Lagledare sökes!2023-03-30 23:35
VÄLKOMNA till ÖIK-10!2023-03-24 21:54
En vecka till Cup... 2023-03-24 20:49
Nu är det nära....2023-01-24 17:29
Matservering & Streaming2022-09-30 13:03
Dags för cup igen! 2022-09-26 07:02
Nu är vi igång igen! 2022-08-10 10:20
Säsongsavslutning 21/222022-05-20 14:24
 
Våra sponsorer